A pályázati támogatás közvetítője

 

 

A PROJEKT TARTALMA

Az OrthoPred Kft. a pályázati támogatást innovatív, mesterséges intelligencián alapuló képfeldolgozó algoritmusok fejlesztésére fordítja.
A kifejlesztendő algoritmusok ízületi, elsősorban térd MRI és röngen felvételek automatikus elemzését és egyes elváltozások detektálását teszik lehetővé, így megkönnyítve a radiológus szakorvosok munkáját.

Köszönjük a támogatást!


I. HIVENTURES

A projekt megvalósítását az Európai Unió által finanszírozott Tőkealapból származó forrás biztosítja, mely forrás a termék/szolgáltatás valamint az erőforrások fejlesztését hivatott elősegíteni.

A kedvezményezett neve: OrthoPred Kft
A projekt címe: Mozgásszervi elváltozások és sérülések orvosi képdiagnosztikáját gépi-tanulással támogató szoftver kidolgozása
Szerződött visszatérítendő kockázati tőke összege: 150 millió forint visszatérítendő kockázati tőke
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020 Q4
Projekt azonosító száma: GINOP-8.1.3/A-16

II. QUANTUM LEAP

Kedvezményezett neve:
Orthopred Kft
Projekt címe: Ízületi elváltozások automatikus detekciója orvosi képalkotó rendszerekkel
Szerződött támogatás összege: 44.193.607 Forint
Támogatás mértéke: 80%
Projekt befejezési dátuma: 2018. 11. 24.
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.5-15-2017-11004

Az OrthoPred Kft. a pályázati támogatást innovatív, mesterséges intelligencián alapuló orvosi képfeldolgozó algoritmusok fejlesztésére fordítja.
A fejlesztés során létrejövő algoritmusok ízületi – elsősorban térd MRI és röngen – felvételek automatikus elemzését és egyes elváltozások detektálását teszik lehetővé, a szakorvosi egyedi döntéshozatalt támogatva és a legidőigényesebb részfeladatokat kiváltva.
Célkitűzés volt az orvosi képek (DICOM) automatizált beolvasásának és előfeldolgozásának implementálása, azaz az adatfeldolgozási keret, az adatfeldolgozásra alkalmas pipeline kidolgozása. Egyes sérülések (elsősorban meniscus laesio) osztályozására alkalmas neurális háló architektúra megtervezése, implementálása, és tesztelése a rendelkezésre álló adatokon.
A kórházi informatikai rendszerekbe integrálható szoftver távlati célja az ízületekről készített felvételeken alapuló automatizált diagnózis, stratifikáció, progresszió/regresszió predikció készítés.